Hertenfilet met appeltjes en boschampignons
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C.2. Schil de appeltjes, snij ze in dunne plakjes en bestrooi met suiker, laat karameliseren.
3. Kruid het vlees en bak het goudbruin in de pan, laat het nog 10 minuten garen in de oven.
4. Haal het vlees uit de oven laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
5. Deglaceer de pan met balsamico, roer er de wildfond, gelei en de gekneusde knoflook bij, tot je een gebonden saus hebt. Voeg de braambessen toe en laat even pruttelen; de bessen moeten heel blijven.
6. Bak de bospaddenstoelen krokant in een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper.
7. Snij de filet in plakken. Serveer met de saus, appeltjes, paddenstoelen en pommes duchesse.
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!