Zuiders gegrilde pichanha met chimichurrisaus
Bereiding
Voor de saus:- Voeg alle bovenstaande ingrediënten, behalve de olijfolie in een vijzel (of blender).
- Voeg daarna olijfolie toe en meng tot een mooie massa ontstaat, kruid af met peper en zout.
- TIP: maak de Chimichurri minimaal een paar uur op voorhand, bij voorkeur een dag, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Voor het vlees:
- Haal de picanha ongeveer een uurtje voor de bereiding uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt.
- Haal het vlees uit de verpakking en dep goed droog. Laat de vetlaag erop zitten, zodat het lekker mals en sappig blijft, dit zorg ook voor een uitzonderlijke smaak.
- Als het vlees op temperatuur is kan je een ruitpatroon insnijden in de vetlaag (snij niet door het velletje). Zo smelt het vet beter over het vlees.
- Bestrooi de ingesneden vetkant met grof zeezout en wrijf het zachtjes in.
- ( Je kan dit zo grillen in 1 stuk maar bij dit gerecht opteren we om de Braziliaanse wijze te hanteren.)
- Snij de picanha in dikke plakken en steek deze op een spies. (zie foto)
- Laat grillen boven de houtskool. Pas op voor vlammen door het smeltende vet, verleg het vlees dus regelmatig zodat het niet verbrand.
- Laat de spiesen na het grillen nog 10min rusten onder aluminiumfolie zodat de vezels zich kunnen ‘ontspannen’, daardoor kunnen de sappen zich ook terug over het vlees verdelen.
- Snij de gegrilde picanha daarna in fijne plakjes aan de spies. (zie foto hieronder)
- Serveer met de lekkere Chimichurri saus en geniet van een zuiderse smakenexplosie in je mond!
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!