Vitello tonato op de BBQ
Bereiding
VITELLO TONATO, HET LEKKERST OP EEN BBQ!Vitello tonnato is zo'n typisch lekker Italiaans voorgerecht: simpel, snel en bomvol smaak.
Veel meer dan in dunne plakken gesneden kalfsvlees (fricandeau) met een romige tonijnsaus is het niet. Maar kun jij het weerstaan om je bord niet helemaal leeg te schrapen?
Wij maken het kalfsvlees hier klaar op de BBQ wat nog een extra smaakvolle toets geeft.
Dit typische zomersgerecht, komt uit Piemonte, Italië. Daar gebruiken ze verse witte tonijn in de bereiding voor de saus, die ze laten pruttelen in witte wijn, appelazijn, ajuin en look. De (heel) korte en snelle bereiding is met tonijn uit blik en mayonaise.
Deze vitello tonato kan je op de BBQ gewoon grillen of nog beter, traag garen en roken. Het kalfsvlees zal enorm goed de smaak van rook opnemen en niet droog en taai worden door het traag te garen.
instructies :
Maak de barbecue klaar om direct op medium hitte van 180 - 220 C te grillen, of indirect te roken op 120°C.
indrecte zone
Kruid het vlees met peper en zou en wrijf in met olie.
vitello tonato laten afgrillen
Schroei het vlees toe en gaar gedurende 10 minuten of rook het vlees met wat appelhout tot een kerntemperatuur van 60°C.
vitello tonato laten garen of grillen
Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat afkoelen.
Maak van de mayonaise, tonijn met vocht uit het blik, ansjovis, peper en zout een dressing door alles goed te mixen.
Snij het vlees zeer dus, overgiet met een beetje saus en werk af met de korenasperges, rucola en kappertjes.
Smakelijk!
ZET VITELLO TONNATO OP JE MENU EN WIN AANKOOPBONS VAN 5 EURO
Maak het zelf eens klaar en win een bon van 5 euro om te spenderen op de webshop
Neem en foto, post op je facebook of instagram en TAG MEAT THE WORLD.
ALTIJD PRIJS!
Recept dankzij de gepassioneerde bbq blogger ghentlemen's bbq : https://ghentlemensbbq.com/
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!