Varkenscurry met Afrikaanse toets
Bereiding
Voorbereiding:- snipper de uien en knoflook fijn
- snij de gember in kleine staafjes
- meng 14 eetl arachideolie met de kerriepoeder
Bereiding:
- Verhit de rest van de arachideolie in een grote kookpot en bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en haal uit de kookpot
- Voeg de uien, knoflook en tomatenstukjes toe en laat 20 min stoven op een zacht vuur tot de saus ingedikt is
- Meng de kerrie olie onder de saus
- Voeg de gember toe en meng onder de bloem. Giet er 1.5 dl water bij en laat enkele minuten stoven
- Doe het vlees er opnieuw bij en laat nog 1 u stoven tot het vlees gaar en zacht is. Kruid met peper en zout
Serveer de curry met rijst, stukjes ananas en mangochutney - hemels lekker!
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!