Steak tartaar van Bavette koud gerookt
Bereiding
- Snij de bavette in dunne lapjes, vervolgens in dunne reepjes en tot slot in fijne stukjesgebruik een zeer scherp mes voor een fijn resultaat.
- Verdeel het vlees nu over een bakplaat(geperforeerd)
- Vul de cold smoke generator met 35gr rookmot, genoeg om 30 min te roken
- Zet de cold smoke generator in de bbq en steek de mot aan met een brander
- Leg de bakplaat met de gehakte bavette op de BBQ rooster. Sluit je bbq af met een deksel eens de cold smoker goed rook begint af te geven
- Zorg dat de ventilatiegaten van je bbq een beetje openstaan, zodat de rook goed kan circuleren
- Rook het vlees nu minimaal 15 minuten en controleer daarna door te proevenof je wil doorgaan
- Breng het vlees op smaak met peper, zout,mostred,worcestersaus,ketchup, tabasco. Meng goed en verdeel over de borden. Split de eieren en laat de dooier en laat de dooer in het eierdopje. Zet het eierdopje op de tartaar en leg wat zilveruitjes, augurkjes en kappertjes bij het vlees
- Serveer met salade, frietjes,. Zet peper, zout, tabasco en worcestersaus op tafel zodat ieder de tartaar naar eigen smaak kan afwerken.
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!