Spaanse gehaktballetjes "Albóndigas Caseras"
Bereiding
Tapa “Albondigas Caseras” staat in iedere Spaanse tapasbar op het tapabord. Dit is een Spaans recept met veel knoflook en nootmuskaat en is zeer eenvoudig klaar te maken. We kiezen in dit Spaans recept ook om 3 soorten vleesgehakt te gebruiken, dit om een heerlijke smaak te verkrijgen.Roer in een schaal de diverse gehaktsoorten door elkaar met het paneermeel, de knoflook, de eieren, nootmuskaat, zout en peper
Vorm er balletjes mee, de grootte van een bitterbal en bestuif deze met de bloem
Verhit de olijfolie in een ruime pan
Bak de gehaktballetjes hierin aan alle kanten goed bruin
Voeg dan de ui, het overgebleven teentje knoflook en de paprika toe en laat dit alles pruttelen tot de ui zacht is
Doe de tomaat, wijn, bouillon, zout en peper erbij
Afdekken en 45 min laten pruttelen
Deze Spaanse tapa kan je op voorhand klaar maken. Voor gebruik kan je vuurvaste kommetjes in aardewerk vullen en opwarmen in (micro)oven.
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!