Simmentaler rib eye bakken

  • Simmentaler rib eye bakken

Bereiding

Simmentaler = Puur natuur uit de Alpen
Het Simmentaler -rund of vlekvee vindt zijn oorsprong in Zwitserland. De dieren lopen vrij rond en leven voornamelijk van gras en kruiden die ze op de berghellingen en in de valleien vinden.
Door deze natuurlijke en gezonde voeding, en door de rust in hun omgeving, is het vlees mooi met vet dooraderd. Het heeft een dieprode kleur en een zachte en fijne smaak.
het heeft van nature zo een rijke smaak, dat je hem enkel kort hoeft op te bakken. Pure eenvoud en smaak!

Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

20min
  • Simmentaler steak
  • verse kruiden zoals rozemarijn,tijm,look
  • Boter

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen