Pulled pork - Uitgetrokken varkensvlees

  • Pulled pork - Uitgetrokken varkensvlees

Bereiding

Pulled pork is in korte tijd uit de VS overgewaaid. We kennen het in Belgie nu een aantal jaren, zowel voor de BBQ als voor andere kooktechnieken. Pulled pork staat voor een langzaam gegaard stuk varkensvlees, meestal van de nek of de (hele) schouder .

De Amerikanen zelf hebben het vaak nog over ‘Boston Butt’. Dat is wat verwarrend, omdat het vlees niet komt van de achterkant van het varken. ‘Butt’ staat voor het vat waar het vlees in werd bewaard. Boston betekent ook niet de stad of streek, maar de snij-techniek.

Je maakt dit gerecht in een slowcooker of als je die niet hebt in een zware pan met een deksel die goed afsluit in de oven.
Zet de oven tussen de 90 en 110 graden. Controleer en stel de temperatuur bij.

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten, behalve het vlees, in de pan en leg het vlees er bovenop. Wentel het door het mengsel heen en doe de deksel op de pan.
Als je met een Slowcooker werkt zet je die op high. Als je met een oven werkt zet je de pan in de oven.
Vervolgens wacht je een uurtje of 6/7. Check af en toe en draai het vlees om. Kijk ook of het vlees nog wat vocht nodig heeft. In de slowcooker zal dit niet zo snel nodig zijn maar misschien wel als je pan in de oven staat. Voeg zo nodig wat water toe
Het vlees is klaar als het bijna uit elkaar valt. Als het niet het geval is wat langer stoven.
Haal het vlees uit de pan en leg het in een schaal. Beter is het om de pan over nacht koud weg te zetten om het geharde vet er makkelijk af te scheppen.
Haal al het vet wat je weg kunt halen van het vlees. Je wrijft het als het ware van het vlees.
Trek met twee vorken het vlees uit elkaar zodat het draadjesvlees wordt.
Je kunt het achtergebleven vocht wat binden met maïzena. Doe het vlees terug in de pan en meng met de saus.

Serveertip
Lekker op een hard broodje met aangemaakte fijn gesneden ijsbergsla, met frietjes of vul het in een gepofte aardappel.

Je lange wachten wordt rijkelijk beloond!

*************
Meat the world hecht veel belang aan de herkomst van het vlees, dat grotendeels Belgisch is. Het wordt zorgvuldig uitgekozen bij de boeren in de streek. En de prijs… Die is verrassend laag! Je zal zelfs minder betalen dan in de gemiddelde supermarkt. De kwaliteit is superieur. Dat proef je meteen bij de eerste beet van een mals stukje kip, een aromatisch reepje steak of een botermalse kotelet.

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

6-7H (slow cooker)
  • 1 kg varkensschouder zonder bot (dit is schouderkarbonade aan een stuk - boston butt)
  • 150 ml kippenbouillon (eigen gemaakt of van een blokje)
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 uien in grove stukken gesneden
  • 4 tenen knoflook, grof gehakt
  • 200 ml barbecuesaus ( Yil'driz of chilisaus)
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel cayennepeper naar smaak
  • 2 theelepels zout

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen