Picanha met chimichirru saus/marinade

  • Picanha met chimichirru saus/marinade

Bereiding

Een BBQ wordt vaak gezien voor het snel bereiden van hamburgers, worsten en saté. Een BBQ met deksel is echter voor veel meer geschikt dan dat. Je kunt er ook grotere stukken vlees op bereiden op lage temperaturen. Een mooie picanha, ook wel bekend als het staartstuk, bijvoorbeeld. Picanha van de BBQ is heerlijk met chimichurri! De bereiding van picanha kost weinig voorbereidingstijd en is daarnaast erg gemakkelijk. De enige uitdaging bij het bereiden van dit picanha recept is het regelen van de temperatuur van je BBQ


Bereid je bbq voor om indirect te verwarmen en laat de temperatuur oplopen tot 100°C.

Haal Picanha op tijd uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen (minstens een half uur). Kijk even hoeveel vet jouw picanha heeft en snijd daar waar nodig wat vet weg. Dit gaat het beste met een uitbeenmes. Kijk gelijk ook hoe de draad loopt zodat je, als de picanha klaar is, makkelijk op de draad kunt snijden.

Snijd het vet kruislings in en bestrooi royaal met zout.

Leg de picanha op de BBQ en steek een kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van de vlees. Gaar op deze manier door tot een kerntemperatuur van 50°C, dat duurde bij mij ongeveer 1 uur en een kwartier.

Maak ondertussen de chimichurri: (zie ook afzonderlijk recept)

Voeg in een kommetje de olie, azijn, zout en peper bij elkaar en meng goed. Snijd de koriander, peterselie, knoflook fijn en voeg samen met de oregano toe aan het mengsel.

Nu kun je dit het beste even twee uurtjes in de koelkast laten staan zodat de smaken goed mengen en de azijn geïmpregneerd raakt door de kruiden.

Heeft de picanha zijn kerntemperatuur bereikt? Dan bouw je jouw BBQ om voor directe garing. Laat de temperatuur oplopen tot 220°C.

Gril nu de picanha, een paar minuten, met de vetkant naar beneden en de deksel gesloten (zorg dat je geen vlammen krijgt) tot je een mooi krokant vetlaagje hebt. Kerntemperatuur laat je oplopen tot 54°C.

Leg de piranha nu onder een aluminiumfolie te rusten voor 10 minuten. De temperatuur loopt dan door tot 58°C. Serveer met de chimichurri.

Eet smakelijk!

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

1h
  • Picanha
  • peper + zout
  • Chimichirru saus
  • - 1 bosje verse bladpeterselie
  • - 1 eetlepel gedroogde oregano
  • - 1 eetlepel gedroogde tijm
  • - 1 kleine tomaat
  • - 1 kleine ui
  • - 1 rode peper
  • - 2 eetlepels rode wijnazijn
  • - 4 tenen knoflook
  • - Olijfolie
  • - Grof Zeezout
  • - Versgemalen zwarte peper

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen