Italiaanse Kalfsrollade met gremolata en krokante ham

  • Italiaanse Kalfsrollade met gremolata en krokante ham

Bereiding

Moeilijkheidsgraad : valt best mee en eenvoudiger dan het lijkt, gewoon dit recept stap voor stap volgen

1. Leg het kalfsgebraad op een snijplank. Snijd de lange kant in op 1/3, alsof je er 3 plakken van wilt snijden, maar snijd niet helemaal door. Klap het kalfsgebraad open. Snijd nu het dikste stuk van binnen naar buiten nog eens in de helft in (niet helemaal doorsnijden), zodat je het gebraad nog verder kan openklappen en je een lange lap bekomt. Kruid met peper en zout.
2. Hak de blaadjes van de peterselie fijn. Meng met citroenrasp en look. Maak aan met olijfolie tot je een dikke pasta bekomt. Smeer op het kalfsgebraad. Rol het gebraad op tot een rollade en bind vast met keukentouw. Kruid ook de buitenzijde met peper en zout.
3. Verhit boter en olijfolie in een stoofpot op middelhoog vuur. Bak er de rollade aan alle zijden goudbruin in aan. Schep over in een braadpan en bak op laag vuur tot het volledig gaar is (kerntemperatuur 60 °C). Dat duurt 50 à 60 minuten. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd in plakjes.
4. Zet intussen het vuur laag onder de stoofpot en fruit er sjalot, wortel, selder en look in aan tot glazig en licht gekleurd. Blus met witte wijn en kalfsfond, schraap de aanbaksels los en laat tot de helft inkoken. Voeg tomatenblokjes, bouquet garni, kastanjechampignons en suiker toe en laat een half uur zachtjes pruttelen. Roer er de basilicum door en breng op smaak met peper en zout.
5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de parmaham naast elkaar open op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
6. Schuif beiden in de oven. Bak de ham krokant (+/- 5 minuten) en de tomaten tot ze zacht en zoet zijn (+/- 10 minuten). Laat de ham uitlekken op keukenpapier en breek in een drietal chips. Verkruimel de overige ham.
7. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8. Verdeel de kalfsrollade over 4 borden. Garneer met tomaten, hamchips en –kruimels. Serveer met de tomatensaus en pasta.

TIP: De kalfsrollade kan je vooraf bereiden tot en met het aankorsten. De saus en hamchips kan je volledig vooraf bereiden.

TIP: De rollade kan je na het aankorsten ook verder garen in de oven op 170 °C (+/- 50 minuten).

*************
Meat the world hecht veel belang aan de herkomst van het vlees, dat grotendeels Belgisch is. Het wordt zorgvuldig uitgekozen bij de boeren in de streek. En de prijs… Die is verrassend laag! Je zal zelfs minder betalen dan in de gemiddelde supermarkt. De kwaliteit is superieur. Dat proef je meteen bij de eerste beet van een mals stukje kip, een aromatisch reepje steak of een botermalse kotelet.

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

1U
  • 1 kg kalfsgebraad
  • peper en zout
  • 1 bos peterselie, gewassen
  • rasp van 3 bio citroenen
  • 3 teentjes look, geperst
  • 3 el olijfolie
  • klontje boter
  • scheutje olijfolie
  • 3 sneetjes parmaham
  • 400 g kerstomaten aan de rank
  • Voor de saus
  • 3 sjalotten, schoongemaakt en fijngehakt
  • 3 wortels, geschild en fijngehakt
  • 3 stengels witte selder, schoongemaakt en fijngehakt
  • 2 teentjes look, geperst
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml kalfsfond
  • 800 g tomatenblokjes (2 blikken)
  • 1 bouquet garni
  • 250 g kastanjechampignons, schoongemaakt en in 4 gesneden
  • 1 tl suiker
  • 1 bosje basilicum, fijngehakt
  • peper en zout
  • Om te serveren
  • lintpasta, bijv. tagliatelle of mafaldine

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen