Giouvetsi - Griekse stoofschotel met pasta
Bereiding
Doe de olijfolie in een pan, voeg de rode ui en wortelen toe en sauteer voor 5 minuten op medium hitte.Voeg het vlees toe tot het goudbruin ziet
Roer er de tomatenpuree onder, sauteer een minuut en voeg dan de rode wijn toe. Wacht tot de wijn verdampt is. Voeg de tomaten, suiker, kaneel en een snuif zout en peper en water toe totdat het vlees onder water staat.
Zet het vuur iets lager, zet het deskel erop en laat sudderen voor 45 min. totdat het vlees goed zacht is. Roer af en toe eens om en voeg water toe als de saus vermindert.
Ondertussen, verwarm een andere pan,voeg 3 eetlepels olijfolie en sauteer de orzo pasta tot hij goudbruin is.
Als het vlees gestopt is met sudderen, voeg dit in een ovenschaal samen met de orzo en saus ( doe de kaneelstok weg) en mix. Voeg nog wat water toe zodat de pasta bedekt is. Ongeveer 3 kopjes water per kopje orzo pasta.
Bedek de tray met een deksel en bak in een voorverwarmde oven op 180C voor 30 minuten . Doe het deksel weg, voeg een beetje water toe als het wat uitgedroogd is en doe terug in de oven voor 15 minuten. Om te serveren, voeg er wat geraspte kaas over, gele harde kaas bv kefalotyri en GENIET!
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!