Gevulde courgette met gehakt op Spaanse wijze (Calabacin Relleno)
Bereiding
Gevulde courgette met gezonde groenten en heerlijk gehakt (kalfs,runds of lamsgehakt) kan je zeker als een gezonde tapa presenteren. Dit recept van een gevulde courgette uit het zuiden van Spanje moet je zeker eens proberen.Werkwijze
Snij van de courgetten de uiteinden af
Kook de courgetten in water met wat zout
Snij ze in de lengte door en verwijder in het midden de zaadjes
Fruit de ui glazig in de olijfolie
Voeg het gehakt, serranoham, zout en peper toe
Roer goed
Voeg de tomatenpuree, suiker, knoflook en water toe
Laat het gehakt 15 min. garen
Roer de gehakte tomaat de yoghurt en de gehakte munt erdoor
Schep dit mengsel in de uitgeholde courgetten
Bestrooi ze met de parmezaankaas en de peper
Bak ze in de oven (200°C) tot de kaas gesmolten is
Bestrooi ze met de peterselie en serveer ze direct
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!