Gemarineerde rib-eye met courgettesalade

  • Gemarineerde rib-eye met courgettesalade

Bereiding

Deze gemarineerde rib-eye met courgettesalade kan je volledig op de grill bereiden. En het gerecht is nog snel ook: we maken gebruik van een “omgekeerde” marinade. Het vlees gaat er pas in als het al gebakken is. Het zorgt voor verdere garing en een uitgesprokener smaak. We leerden het trucje van Nigella Lawson en blijven het sindsdien toepassen. In dit geval kiezen we voor Griekse smaakmakers: citroen, look en oregano. Pimenton voegt een extra rokerig aroma toe. Een must-try voor de zomer!

Snijd de courgette in dunne plakken. Je kan een mandoline, dunschiller of kaasschaaf gebruiken, of snijd ze gewoon fijn met een mes als je daarin bedreven bent.
Strijk de plakken aan beide zijden dun in met olijfolie, en gril ze op de barbecue (of bij slecht weer: op de grilpan) tot ze licht geblakerd zijn. Zet apart.
Roer nu alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en giet in een ondiepe schaal waar de steaks in passen.

Dep de steaks droog, kwast licht in met olijfolie en leg ze op de gril.
Bak 2 minuten, keer om en bak nog 1 minuut. De steaks zullen nog niet gaar zijn, maar dat is net de bedoeling: door het citroensap in de marinade gaart het vlees nog verder.
Snijd de steaks in dunne plakjes en leg in de marinade. Laat ongeveer 5 minuten rusten.

Verdeel de courgette over een serveerschaal.
Leg er de paprika en tomaten bij.
Drapeer er de reepjes steak over.
Werk af met muntblaadjes.

Serveer de gemarineerde rib-eye met courgettesalade.

*************
Meat the world hecht veel belang aan de herkomst van het vlees, dat grotendeels Belgisch is. Het wordt zorgvuldig uitgekozen bij de boeren in de streek. En de prijs… Die is verrassend laag! Je zal zelfs minder betalen dan in de gemiddelde supermarkt. De kwaliteit is superieur. Dat proef je meteen bij de eerste beet van een mals stukje kip, een aromatisch reepje steak of een botermalse kotelet.

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

0.45
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • 2 Ierse rib-eye steaks (ongeveer 500 g)
  • 1/2 pot gegrilde paprika’s (+/- 100g), in reepjes gesneden
  • 3 lekkere, veelkleurige tomaten, in blokjes
  • handvol muntblaadjes
  • Voor de marinade
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1/8 tl gemalen zwarte peper
  • 1/2 tl grof zeezout
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder (pimenton)

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen