feijoada portuguesa
Bereiding
1. Kook de bonen, poot, ribben, oor en het spek, hoofd, en de ui met kruidnagel, de chouriço en de morcela 40min. koken.2. Haal het vlees uit het kookvocht en laat afkoelen.
Prik een tandenstoker door de farinheiras en laat ze 15min koken in het kookvocht.
Snij het vlees in kleine stukjes en de worsten in schijfjes.
Haal de farinheiras uit het kookvocht.
3. verwarm een pan en stoof de 2 uien in de olijfolie en de laurier.
Voeg de tomaten en de wortels toe en laat 10min sudderen.
Voeg het vlees, de bonen en wat kookvocht toe en laat nog 10min koken.
4. Snij de farinheiras in schijfjes en leg deze bovenop de schotel om af te werken.
5. Serveer met witte rijst.
SMAKELIJK!
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!