CH-CH-CH-CHIMICHURRI
Bereiding
Chimichurri saus is een bekende Argentijnse saus die meestal bij vlees geserveerd wordt.Combineer sjalot, chili, look, azijn, and 1 theelepel zout in een bowl. Laat 10 minuutjes intrekken. Roer er de koriander, peterselie en oregano bij. Gebruik een vork, en doe de olie erbij. Overgiet ½ kopje chimichurri naar een kleinere kop, kruid met peper en zout en hou apart als saus. Giet de overige chimichirri over het vlees en laat afgedekt 3 uur marineren in de koelkast.
Haal het vlees uit de marinade, dep droog en grill.
Lepel de overgebleven saus chimichurri over het gegrilde vlees.
*************
Meat the world hecht veel belang aan de herkomst van het vlees, dat grotendeels Belgisch is. Het wordt zorgvuldig uitgekozen bij de boeren in de streek. En de prijs… Die is verrassend laag! Je zal zelfs minder betalen dan in de gemiddelde supermarkt. De kwaliteit is superieur. Dat proef je meteen bij de eerste beet van een mals stukje kip, een aromatisch reepje steak of een botermalse kotelet.
Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?
Wij zijn alvast nieuwsgierig!