Cevapcici wrap of Turks brood met avjar saus (lekkere geroosterde paprika saus)

  • Cevapcici wrap of Turks brood met avjar saus (lekkere geroosterde paprika saus)

Bereiding

Cevap.. wat? Cevapcici. Of eigenlijk Ćevapčići zelfs, een variant op de kebab die onder verschillende namen bekend is in voornamelijk de Balkanlanden. Het zijn een soort worstjes gemaakt van gehakt veelal geserveerd in een pita. In restaurants worden deze kruidige worstjes overigens ook wel geserveerd, maar dan vaak met friet of rijst. Het leek ons leuk om zelf een keer Cevapcici te maken en omdat het gerecht zoveel variaties kent, serveren we de pittige worstjes op een tortillawrap/turks brood met sla, komkommer, augurk en een eigenavjarsaus of tzatzikisaus met tomaten paprika salade

- Verhit wat olie in de pan en bak de ćevapčići aan beide kanten zo’n 5 à 6 minuten. Ze moeten van buiten bruin zijn, maar van binnen nog sappig.
- Pel en snijd de 2 uien in ringen.
- Snijd het brood in porties en beleg met de cevapcici. Verdeel de uienringen erover en lepel royaal de Griekse Tzatziki erover.

Tomaten-paprikasalade

Snijd de tomaten in blokjes.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer in blokjes.
Meng in een kom de tomaten, paprika’s, komkommer, rode wijnazijn en een scheutje olijfolie extra vierge.
Serveren

Verdeel het brood met de cevapcici en de salade over borden.

avjar saus:
1. Rooster de paprika en aubergines in oven van 250*C, totdat de huid blaren en zwart worden. (of koop uit potje)
2. Leg de geroosterde groenten in een plastiek zak en laat ze stoom voor 10 min..
3. Verwijder schil van paprika en aubergine.
4. Pureer in Keukenmachine de paprika en aubergine pulp samen om een ​​enigszins stevige massa te vormen.
5. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de ui tot zeer zacht.
6. Voeg knoflook toe en bak 2 minuten.
7. Haal van het vuur en roer de paprika-aubergine pulp erdoor.
8. Roer met garde in een dunne straal de resterende olijfolie door mengsel tot alle olie is opgenomen. (als jij geroosterd paprika en aubergine uit potjes gebruikt, gebruik jij deze olie om dit glad te maken)
9. Voeg erbij de citroensap of azijn en zout en peper.

Serveer als tapas op brood of platte pita brood met stukjes feta kaas.

Mocht de moed je in de schoenen zakken van al deze bijgerechten, dan heb ik goed nieuws; het gehakt is ook heerlijk zonder al deze extra’s!

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

Ingrediënten

0.5h
  • - 1 kg ćevapčići
  • - 2 uien
  • - Tzatziki
  • - sla, komkommer, augurk
  • - Turks Brood of wrap
  • Tomaten-paprikasalade
  • -4 trostomaten
  • -2 gele paprika's
  • -1 komkommer
  • -2 el rode wijnazijn
  • Avjar zelf maken :
  • 8-12 verse rode paprika
  • 4 middelgrote aubergines
  • 1 / 2 tot 3 / 4 kopje olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 3 grote tenen knoflook, fijngehakt
  • 1-2 e citroensap of 1 eetlepel rode wijnazijn
  • zout
  • peper
  • verse peterselie, fijn

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

  • Twee afhaalpunten

  • Snelheid en Service

  • Kwaliteitsproducten

  • Divers Aanbod

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen