Bbq Tips & tricks

  • Bbq Tips & tricks

Bereiding

1. Hou je vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Haal het er pas uit als je het effectief gaat bakken.
2. Zorg voor voldoende afstand tussen je rooster en de kolen, 25 tot 40cm is perfect.
3. Smeer je vlees vooraf in met olie, zo krijg je een beschermlaag MAAR: dep het af voordat je het bakt om vlammen te vermijden.
4. Kruid goed vooraf MAAR wacht met zout tot net voor of na het bakken, anders verliest het te veel vocht.
5. Wacht met bakken tot de open vlammen weg zijn en er een laagje as over de houtkool ligt.
6. Prik niet in het vlees maar gebruik een vleestang, zo bewaar je de sappigheid
7. Schroei het vlees goed dicht en in de warme gloeizone, laat het rustig verder garen in een minder warme zone of zet de rooster hoger.
8. Keer je vlees regelmatig om.
9. Leg rauw vlees en gebakken vlees nooit op dezelfde schotel of snijplank.
10.Neem grote stukken vlees vooraf uit de koeling en laat in huis op kamertemperatuur komen. Laat het vlees na het bakken nog even rusten onder aluminiumfolie.

Laten jullie weten of het jullie gesmaakt heeft via onze Facebookpagina? Eventueel met een foto?

Wij zijn alvast nieuwsgierig!

KIES VOOR KWALITEIT Kies voor Meat the World

Meat the world Lochristi

Vrijdag: 15:00 - 18:00

Meat the world Anderlecht

Vrijdag: 7:00 - 14:00
Zaterdag: 7:00 - 14:00
Zondag: 7:00 - 14:00

Vandaag besteld, morgen op te halen